Mancare de stevie reteta traditionala romaneasca
Mâncarea de ștevie este versatilă și poate fi preparată în diverse moduri. În bucătăria românească, ștevia este adesea folosită în ciorbe, mâncăruri de legume sau plăcinte. Preparatele cu ștevie sunt apreciate în special în perioada de primăvară, când frunzele sunt tinere și fragede. De asemenea, datorită gustului său plăcut și ușor acidulat, ștevia poate fi combinată cu alte verdețuri și legume pentru a crea mâncăruri savuroase și sănătoase.
Cum se prepara Mancare de stevie reteta traditionala romaneasca
Spalam bine stevia si o taiem potrivit ca sa o simtim in mancare. Calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul si apoi morcovul ras fin. Adaugam cozile verzi de la ceapa si usturoi si adaugam supa. Dupa cateva minute adaugam stevia si mai adaugam daca este nevoie de supa. Spre sfarsit punem condimentele si bulionul desfacut. Inchidem focul si punem zeama de lamaie. Lasam sa scada si daca vreti dam si la cuptor pentru 10 minute.
Este o mancarica pe care o ador si o fac foarte des si cu orice fel de friptura. Recomandam si ciorba de loboda sau cea de stevie