Mancare de spanac, cu leurda

de Merisor in Mancaruri de post, 17 Apr 2015 | 17099 vizualizari

 

Am preparat aceasta mancare simpla, de post, dar separat am prajit si niste kaizer si oua, iar cine a dorit s-a autoservit.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg spanac(cantarit in piata)
  • 3 cepe galbene
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 100 ml ulei de masline
  • 4 linguri bulion
  • 2 linguri faina
  • sare dupa gust
  • apa
  • cimbru
  • oregano
  • 1 crenguta rosii cherry
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac, cu leurda:

Separam frunzele de spanac de lujeri.

Lujerii ii aruncam daca spanacul este matur, daca este mai tanar putem sa ii folosim si pe acestia.

Spalam bine frunzele de spanac in mai multe ape, punandu-le in chiuveta si turnand apa peste ele, sau le putem pune intr-un vas adanc si turnam apa peste ele.

Eu le-am spalat in 3 ape, sotul meu cand este acasa le spala frunza cu frunza sub jet de apa. :)

Punem o oala cu apa  pe foc in care adaugam 1 lingurita sare, iar cand apa incepe sa fiarba scufundam frunzele de spanac in ea si le lasam 3-5 minute, amestecandu-le sa se opareasca toate, apoi scurgem apa, dar nu o aruncam, pentru ca vom folosi din ea la prepararea spanacului.

Trecem frunzele oparite prin jet de apa rece si le lasam la scurs.

Curatam si tocam ceapa solzisori.

Punem uleiul la incins si adaugam ceapa plus cativa stropi din zeama in care am oparit spanacul.

Inabusim ceapa pana devine sticloasa, apoi tocam spanacul mai marunt si il adaugam peste ceapa.

Il amestecam de cateva ori, apoi adaugam o ceasca de zeama, acoperim vasul si il lasam la foc mediu 15-20 de minute.

Diluam bulionul cu putina zeama, il asezonam cu cimbru si oregano, sau ce condimente preferati si le adaugam peste spanacul din vas dupa cele 15 minute de fiert, sau atunci cand spanacul este aproape preparat, il incercam gustandu-l.

Tocam leurda marunt si o adaugam si pe aceasta, dupa 5 minute de la adaugarea bulionului.

Desfacem cele doua linguri de faina in putina zeama(o ceasca) si le adaugam treptat peste spanacul din vas, mestecand continuu, dupa 10 minute de la adaugarea bulionului.

Gustam mancarea si o mai potrivim de sare si condimente, daca este cazul, adaugam crenguta de rosii si mai lasam vasul la foc mic, acoperit cu capac.

Simplu si bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac, cu leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de orez cu stevie, (spanac, urzici, leurda sau untisor)