Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand a devenit translucida, adaugam ciupercile curatate si tocate lamele. Acoperim cu un capac si lasam cateva minute sa isi lase zeama. Ridicam capacul si amestecam ocazional pana ciupercile sunt gata si zeama a scazut.
Intre timp curatam spanacul si il spalam bine, apoi il punem la foc in apa clocotita cu putina sare. Il lasam sa dea 2-3 clocote, apoi il scurgem, pastrand zeama. Cand zeama a scazut de pe ciuperci, adaugam pasta de ardei, apoi spanacul oparit. Amestecam energic pentru cateva minute, apoi stingem cu zeama de la spanac cat sa acopere si sa depaseasca spanacul. Punem sare dupa gust, piper si fierbem cateva minute. Punem faina de naut intr-o ceasca, adaugam 2-3 linguri apa rece si omogenizam, apoi turnam peste spanac. Amestecam si lasam sa fiarba 10 minute. Inainte de a fi gata, adaugam mararul verde tocat fin.