Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj

de Rocsi in Pui, 6 Apr 2013 | 6427 vizualizari

 

Astazi chiar eram in pana de idei si nu prea stiam ce sa pregatesc de mancare.Am dat o raita prin frigider, prin congelator si am zis ca fac o tocanita. Dar cum tocanita facusem de curand am zis ca totusi sa fie mai altfel si uite asa am ajuns la acest preparat.E foarte bun si gustos noi asa am considerat.Sper sa va placa si voua!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 1 piept de pui dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 350 gr ciuperci conservate
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita marar uscat
  • 1 ou
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj:

Foietajul il lasam la dezghetat la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie i il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ciupercile le spalam si le taiem feliute. Rosiile le scoatem din cutie, le taiem cubulete si pastram si sucul lor.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins, apoi rumenim puiul putin pe ambele parti. Adaugam ceapa, morcovul, ciupercile si le inabusim cam 2 minute. Punem 1 cana si 1/2 cu apa, condimentam cu sare, piper si lasam cam 15 minute la foc potrivit. Dam drumul la rosii, lasam sa mai scada putin (dar sa mai ramana zeama) si adaugam sucul lor. Mai fierbem 2-3 minute si dam preparatul deoparte. Tocam patrunjelul, il punem peste mancare dar si mararul uscat si usturoiul curatat si tocat marunt. Amestecam bine, lasam sa se racoreaca 5 minute, apoi punem totul intr-un vas yena.

Foietajul il intindem putin pana are dimensiunea vasului. Il luam usor de pe masa, il asezam deasupra ca un capac, apoi batem oul spuma si cu un penson il ungem. Bagam in cuptor, il aprindem si lasam pana aluatul prinde o culoare aurie. Cand preparatul este gata, scoatem vasul, lasam sa se racoreasca.

Sa aveti pofta dragilor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pui cu ciuperci sub capac de foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si delicioasa de tocanita de pui, cu ciuperci si usturoi, la tigaie