Mancare de prune uscate cu orez

de katty in Mancaruri de post, 27 Mar 2017 | 11190 vizualizari

 

Retete de post economice

 

INGREDIENTE

  •  350 gr prune uscate
  • 150 gr orez cu bob rotund
  • 100 gr zahar sau dupa gust
  • un praf de sare
  • un plic zahar cu aroma de rom
  • un praf de scortisoara
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune uscate cu orez:

Spalam prunele, le acoperim cu apa rece si le lasam aproximativ 30 de minute sa se hidrateze, apoi le punem la fiert pentru 10 minute, pana prunele incep sa se inmoaie. Separat spalam  orezul si il punem  la fiert cu 300 ml apa si un praf de sare, intr-un vas acoperit. Cand apa aproape a scazut, adaugam prunele cu apa cu tot, zaharul, scortisoara si zaharul cu aroma de rom. Lasam sa fiarba la foc mic, pana orezul absoarbe toata apa si se inmoaie bine, amestecand usor din cand in cand.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate cu orez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu mazare si porumb