Mancare de prune uscate cu afumatura

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 26 Mai 2011 | 21394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata de ciolan afumat dezosat(circa 600 g)
  • 250-300 g prune uscate
  • 2 cepe
  • ulei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de prune uscate cu afumatura:

Ciolanul afumat se taie bucati potrivite si se pune intr-un vas cu apa si se da la foc.Se lasa sa dea in cateva clocote si apoi se scoate carnea pe o farfurie.

Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei.Se adauga apoi bucatile de carne peste ceapa calita , se lasa circa 5-10 min. sa se rumeneasca putin  carnea , avand grija sa amestecam din cand in cand, iar apoi acoperim totul cu apa calduta.Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam la foc circa 1 ora pana cand carnea este bine facuta.

Separat , intr-un vas se adauga prunele si apa cat sa le acopere .Se da la foc potrivit si se tine  pana cand prunele se inmoaie fara sa se sfarame.Scoatem prunele cu ajutorul unei spumiere si le adaugam in vasul cu carne.Adaugam si pasta de rosii, indulcim cu zahar si mai lasam  sa dea in cateva clocote.Tragem de pe foc si servim calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de prune uscate cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (102)

cati 1

01.06.2011, 16:30

ce bun

Bucataras Medi 1

02.06.2011, 08:08

multumesc de vizita Cati.............

Shaitana 1

14.12.2023, 11:16

Dacă prunele uscate sunt dulci, de la mama natură, care e rostul acelei îndulciri cu zahăr?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou taranesc