In mod normal o faceam cu limba daaaaar sotului nu-i place limba, plus ca fierbe un an la ea :D.... asa c-am inlocuit-o cu carnita de porc… merge foarte bine si cu piept de pui :p
Mancarica asta am invatat s-o fac stand pe langa soacra-mea, pe vremea cand nu era soacra mea :p :p
Ceapa si ardeiul se curata, se taie julien si se pun la calit cu uleiul si o lingurita cu apa.
Dupa circa 2-3 minute adaugam si carnea taiata cubulete, carnea trebuie spalata foarte bine inainte.
Lasam la inabusit circa 5 minute, pana incepe sa-si schimbe culoarea spre alb, adaugam apa si punem capacul pe oala.
Totul se petrece la foc mediu.
Intre timp oparim bine maslinele verzi, pret de cateva minute, iar apoi le dam printr-un jet de apa rece.
Maslinele negre le spalam doar in apa rece putin.
Dupa ce am inabusit carnea, cam 20 de minute, adaugam vinul si punem capacul la loc.
Mai lasam vreo 15 minute si adaugam pasta de tomate, care o dizolvam inainte cu putin sos din oala.
Lasam sa fiaba fara capac circa 10 minute iar apoi adaugam maslinele si usturoiul, taiat rondele.
Lasam sa fiarba, la foc mic, cu capacul pus pe oala.
Se mai lasa aproximativ 15 minute, pana cand carnita fierbe bine, iar la final se pune sare si piper.
Noi am servit-o alaturi de o mamaliguta calda.
Pofta buna!
1
maslinele trebuie sa fie foarte tari, altfel se vor dezintegra in mancare.
2
maslinele verzi le oparim pentru a iesi acreala din ele.
3
maslinele negre se spala in apa rece pentru a indeparta un pic negreala de pe ele dar in acelasi timp sa-si pastreze savoarea.