Astazi va invit la Réunion. Am avut sansa sa primesc linte de Cilaos cultivata si produsa in aceasta regiune insoleiata. Am profitat pentru a face o reteta specifica si traditionala.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/mancare-de-linte-ca-la-reunion.html
Curatatati si tocati marunt ceapa si usturoiul.
Rumeniti-le in uleiul incins impreuna cu pudra de ghimbir si de curcuma.
Adaugati morcovul curatat si taiat rondele si sotati impreuna.
Puneti lintea spalata sub jet de apa rece si scursa.
Acoperiti cu apa - am pus 60 cl- acoperiti si fierbeti la foc mic.
Nu puneti sare.
Verificati si adaugati apa fiarta daca trebuie.
Am adaugat dupa 15 minute inca 10 -15 cl ai apoi am descoperit si gatit timp de 30 minute.
Respectati timpul de fierbere indicat pe pachetul dvs.
Presarati verdeata tocata si serviti cald.
Le puteti scurge sau servi in sosul lor.
La Réunion, sunt servite cu orez si rougail de carnat - vezi reteta aici.