De foarte mult timp mi-am propus sa fac aceasta mancare, sau ce-o fi...pentru ca sincera sa fiu, a mancare nu prea seamana, eu as pune-o la categoria deserturi, dar daca asa am gasit reteta, asa o duc si eu mai departe.. Multumesc de reteta Ina :*
Este o mancare de post, este delicioasa si v-o recomand cu incredere.
Se spala gutuile, dupa care se taie felii, nici prea groase nici prea subtiri.
Incingem uleiul, peste care vom pune feliile de gutui si le prajim pe ambele parti, pana devin aurii, procedura dureaza cam 5-7 minute.
Adaugam apa cat sa le acopere si le lasam sa fiarba 5 minute, la foc mediu.
Intre timp pregatim caramelul din cele 5-6 linguri de zahar, pe care-l punem peste gutui, amestecand usor .
Amestecam faina cu putina apa si facem un rantas, pe care-l turnam peste gutui, amestecand cu grija pentru a nu se forma cocoloase si mai lasam 2-3 minute, dupa care oprim focul.
Eu am asezonat-o cu menta proaspata.
Se poate manca atat calda, cat si rece.
Pofta buna!!!!!