Probabil ca stiti deja mancarica de gutui...exista multe retete, unele cu carne, altele fara. Eu o prefer in varianta simpla, fara carne si pot sa spun ca nu trece toamna fara sa fac macar o data acest fel, pt. ca ador gustul ei dulce-acrisor.
Intai am pregatit caramelul, adica am pus untul la topit impreuna cu zaharul si am lasat sa se dizolve.Pasul urmator a fost sa adaug apa (cca 2 l) si am lasat sa fiarba, moment in care am adaugat si gutuile taiate bucati.Am potrivit de sare si am lasat totul pe foc sa fiarba la foc mic pana s-au muiat gutuile (cca 15 min). Dupa cum am vazut in unele retete, mancarica noastra poate fi considerata gata...si se serveste ca atare.Eu, insa, am preferat sa mai ingros putin sosul, asa ca i-am adaugat cele 3 linguri de faina cu putina apa.
Abea acum mancarea de gutui (in varianta mea) este gata. Se poate servi atat fierbinte, cat si rece.
Enjoy!