Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui

de Merisor in Pui, 3 Sep 2014 | 9472 vizualizari

 

Am pornit de la a face orez cu maruntaie de pui, dar la final a rezultat fasole verde.
Au taiat socri mei cativa pui la tara si daca tot s-au strans multe maruntaie, am zis sa fac papa bun cu ele.
A rezultat o mancare delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 600 gr maruntaie de pui(ficat, pipote, inimi)
  • 600 gr fasole verde
  • 3 cepe
  • 1 ardei kapia
  • 1 ardei gras
  • 1 gogosar
  • 6 graunti usturoi
  • 1 rosie mare
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura marar
  • sare
  • cimbru
  • piper
  • 750 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui:

Punem intr-un vas pe foc, uleiul la incins si rumenim in el maruntaiele de pui, spalate, scurse si usor sarate si condimentate, invartimdu-le de pe o parte pe alta, aproximativ 10 minute.

Nu trebuie preparate definitiv, ca se vor mai prepara si pe parcurs.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam julien, apoi o adaugam peste maruntaiele de pe foc.

Acoperim vasul sa se inabuse bine si mai picuram din cand in cand apa fiarta ca sa nu se prajeasca ceapa, doar sa se inabuse.

Cand ceapa devine translucida, adaugam ardeiul taiat julien si de asemeni putina apa fiarta. Lasam si ardeiul cateva minute sa se patrunda dupa care adaugam fasolea verde.

Eu am avut fasolea la congelator si am pus-o direct inghetata.

Acoperim ingredientele cu apa fiarta si le lasam pe foc pana cand fasolea verde este bine patrunsa.

Presam usturoiul si il amestecam cu rosia trecuta prin robot. 

Adaugam amestecul  peste mancarea de pe foc, mestecam de cateva ori in mancare, apoi potrivim de sare si condimente si lasam vasul la foc moale pentru 10 - 15 minute sa iasa mancarea mai scazuta.

La final presaram marar tocat.

Este o mancare usor dulceaga de la ardei si usor picanta de la usturoi si piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole verde cu maruntaie de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi copti cu pulpite de pui