Inca o mancarica serioasa de aceia gen ,, piesa de rezistenta ,, . Binenteles ca ar figura in meniul localului meu . Nu stiu denumirea soiului de fasole boabe ( la noi se zice fasole grănata ), o am de la piata , dar este deosebit de gustoasa .
Fasolea se spala bine si se pune la fiert cu bicarbonatul .
Dupa primul clocot se schimba apa . Astfel va fierbe mai repede .
Acum se pune la fiert si ciolanul intreg .
Legumele se curata si se spala . Se toaca de marimea si forma preferata .
Scoateti ciolanul si-l feliati .
Dati feliile prin faina alba+pasta de ardei si le prajiti in ulei incins .
In uleiul ramas caliti legumele , adaugati fasolea fiarta cu tot cu apa .
In acest moment puneti boiaua , cimbrul , sarea si foaia de dafin .
Lasati mancarica pe foc sa scada apa . Serviti cu verdeata si felii de ciolan afumat prajite rumen .
1
Obligatoriu serviti mancarea aceasta cu muraturi sau moare acra de pe varza .
2
Fierband 10 minute la inceput fasolea boabe cu bicarbonat veti reduce timpul de fierbere la jumatate , nu va va supara la stomac si coaja fasolei va fi moale . Dupa primul clocot schimbati apa cu alta tot fierbinte si continuati prepararea .