Punem boabele de fasole trecute printr-un jet de apa, la inmuiat pentru cateva ore.
Pe urma, intr-o oala mare, punem fasolea inmuiata, o ceapa curatata si taiata in patru, morcovii curatati si taiati in doua. Se lasa totul la foc potrivit timp de o ora. Se mai adauga apa daca se evapora. Boabele sunt fierte in momentul in care sunt sfaramacioase.
Intr-o craticioara turnam uleiul, tocam ceapa marunt si o punem la calit. Dupa aproximativ 2 minute se pune si bulionul, iar cand pasta isi schimba culoarea stingem focul. Din oala cu fasole se scot morcovii, ceapa si frunzele de dafin. Punem ceapa calita si bulionul, amestecam bine si se lasa totul la fiert pentru inca cateva minute. Se pune sare si piper dupa gust.
In timp ce compozitia fierbe, tocam marunt mararul si il presaram deasupra fasolei, totul se amesteca, stingem aragazul si punem capacul. Se serveste alaturi de ulei de dovlecel, sfecla, castraveti sau gogosari murati.