Mancare de dovlecei cu ou si cascaval

de Rocsi in Mancaruri de legume, 12 Oct 2012 | 7011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei
  • 1 ceapa
  • 1 rosie mare
  • 3-4 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de dovlecei cu ou si cascaval:

Dovleceii ii curatam de coaja si ii taiem cuburi. Ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins. Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim vreo 3 minute. Punem apoi bucatile de dovlecei si picuram putina apa, dar foarte putina ca lasa si dovleceii. Acoperim cu un capac si lasam sa se pregatesca la foc potrivit.

Batem ouale spuma si cand legumele sunt bine patrunse iar mancarea este scazuta le turnam in cratita. Invartim si lasam sa se faca bine si ouale. Condimentam cu sare si piper, iar la final punem usturoiul curatat si pisat. Tragem cratita, presaram cascaval ras, apoi acoperim cu capac pentru a se topi.

Sa aveti pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de dovlecei cu ou si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu dovlecei