Mancare de cartofi cu carne de porc

de papabundetot in Porc, 28 Sep 2013 | 7662 vizualizari

 

Am mai spus asta…daca e toamna gatim si traditional,sau macar incerc sa introduc printre retetele mele si preparate mai aproape de gustul romanesc desi…eu sunt adepta unor cu totul si cu totul alte gusturi,as zice ca intr-o viata anterioara am trait cu siguranta intr-o tara asiatica daca m-as lua dupa gusturile pe care le apreciez eu la mancare :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 400 gr pulpa de porc
  • 10-11 cartofi potriviti ca si marime
  • boia de ardei iute
  • 2 cepe rosii si 1 alba
  • 1 ardei iute
  • 3 foi de dafin
  • 2 morcovi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu carne de porc:

Am pus o cratita la foc cu ceva ulei in ea,cand acesta s-a incins am pus ceapa tocata pe care am lasat-o la foc mic pana cand a devenit sticloasa,am adaugat apoi foile de dafin,ardeiul,o lingura de boia de ardei si morcovii taiati rondele si am mai lasat totul la foc cam 3 minute.Am adaugat apoi cuburile de carne,am lasat carnea putin asa la foc apoi am adaugat apa cat sa o acopar si am lasat carnea sa fiarba pana cand s-a inmuiat si a fost gatita mai mult de jumatate.

Am adaugat cartofii pe care i-am taiat tot in cuburi,am completat cu apa si am lasat sa fiarba pana cand s-a gatit atat carnea dar si cartofii.La sfarsit am asezonat  mancarea cu sare si piper si am servit-o cu gogonele murate.

Foarte bun si traditional 

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Carnea de porc am taiat-o cubulete,ceapa am tocat-o marunt si morcovii i-am taiat rondele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu ceapa verde