Mancare de bame, orez galben si ayran

de Lia_ in Vita, 17 Aug 2013 | 7568 vizualizari

COMENTARII (20)

Rocsi 1

17.08.2013, 20:50

Ce bine arata platoul

simona72 1

17.08.2013, 21:00

Este un meniu minunat. Nu am mancat niciodata bame, chiar le-as incerca, iar mancarica este de fapt o tocanita, pe care eu o consider o mancare sanatoasa si satioasa. Ayranul este f bun pt cunoscatori, doar ca eu l-am intalnit doar la turci. Felicitari pt meniu!!!

Valclaudia 1

17.08.2013, 21:09

Votez cu increde ca-mi place ce vad in farfurie. Desi am auzit si de bame si de ayran,recunosc ... inca n-am gustat. Felicitari, minunata prezentarea1

Angelina_Elena 1

17.08.2013, 21:11

Arata foarte bine, as gusta sa vad daca-mi place!

Lia_ 1

17.08.2013, 21:23

Rocsi, nici ale tale nu sunt mai prejos

Lia_ 1

17.08.2013, 21:25

Simona, da, poti sa prepari bamele in stilul tau ca pe orice tocanita.

cand te hotarasti, sa alegi bamele sa fie mici altfel vor fi nasoale, lemnoase. am scris toate tips-urile in reteta.

Ayranul se consuma nu numai la turci ci si in toate restaurantele arabesti dar ai dreptate ca originea bauturii este la turci

Angelina_Elena 1

17.08.2013, 21:26

Am vrut sa te intreb ce e "ayran", dar am vazut!

Lia_ 1

17.08.2013, 21:27

Claudia si Angelina, daca va hotarati vreodata, sa tineti cont de tipsurile de la fiecare pas. Sunt chestii simple dar ce-i drept ca fiecare o adapteaza gustului propriu

multumesc pt aprecieri

Lia_ 1

17.08.2013, 21:30

Angelina, .. ok, te-ai prins

Mihaela11_jo 1

18.08.2013, 01:17

Foarte apetisant
In tarile arabe bamele proaspete se calesc mai intai in ulei si cand carnea este aproape fiarta se adauga la mancare;super orezul tau cu fidea.Daca nu vrei sa-ti bati capul cu cata apa sa adaugi la orez, in tarile arabe proportia este la o cana de orez -o cana si 1/4 de apa.Orezul lor se considera reusit daca bobul ramane ferm, nu moale ca la pilaful nostru.
Felicitari pentru reteta

xana 1

18.08.2013, 04:22

Nu am mancat niciodata bame, le gasesc dar nu ca cele din fotografia ta, ci mai lungi. Orezul e foarte interesant cu fidea!

Lia_ 1

18.08.2013, 08:43

Mihaela, daca tu care esti specialista in asa ceva apreciezi pozitiv nu face decat sa ma bucure

iti foarte multumesc pt sfaturi!!!!
chiar acum ma duc si precizez in reteta cantitatea de apa asa cum zici tu

la fel voi recomanda calirea bamelor, trebuie sa fie mai bune asa; eu am facut cu conserva asa ca nu cred ca se mai puteau cali

bobul de orez e ferm, stiu asta, e un "must"!!! ...nu mai suport demult pilaful romanesc de cand am steamer, numai asa il fac; si la mancarurile chinezesti tot asa il fac doar ca e simplu alb;

Lia_ 1

18.08.2013, 08:57

xana, si la noi vara se gasesc doar de-astea lungi mai mult; inca n-au aparut sau nu sunt la noi in piata ...
ce sa zic, am facut si din astea dar e la noroc pur si simplu; printre ele se mai pot nimeri si mai lemnoase dar nu neaparat daca sunt lungi nu sunt bune ... acolo la voi ar trebui sa sa fie marfa selectata, asa este soiul ala de bame

da, orezul e nostim asa cu fidea, poti sa il faci si fara condiment galben asa cu fidea;
ca sa reuseasca trebuie ca:
-bobul sa fie lung
-proportia de apa sa fie 1 orez la 1+1/4 apa
-recipient neaderent neaparat
-capac etans
-focul mic

laura_n 1

18.08.2013, 10:58

imi place mult mancarea de bame aici e un rasfat culinar cu atatea combinatii

Lia_ 1

18.08.2013, 11:09

uite inca o doamna care manaca bame
merci

Bya Ralu 1

18.08.2013, 19:58

super

Lia_ 1

18.08.2013, 23:30

Bya

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:31

Lia_ 1

20.08.2013, 16:15

Motan

Panacris 1

16.05.2015, 15:42

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bame cu sos de rosii