Mancare cu masline si carne

de Ancutsa in Porc, 19 Iul 2016 | 2739 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru 4 portii:
  • 4 felii de carne taiate in bucatele mai mici;
  • 3 cepe mici;
  • 1 morcov ras;
  • 1 castronel de masline nesarate; cateva felii de lamaie;
  • o lingurita rasa de sare; cateva boabe de piper si foi de dafin;
  • 1 lingurita de faina diluata intr-o cescuta de apa;
  • 2 linguri de bulion;
  • Optional: verdeata daca va place.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare cu masline si carne:

Se prajeste carnea in ulei cu sare si piper, pana se rumeneste. Se adauga apa cate un pic, pana se face carnea. Totul dureaza aprox 30 de minute.

Cand este gata carnea, se scoate pe o farfurie si in cratita in care am prajit carnea, se pune ceapa

taiata marunt si morcovul ras si se prajesc 2 minute, se acopera cu apa si se lasa sa dea 1-2 clocote.

Se adauga carnea, maslinele, foile de dafin si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Mai lasam sa fiarba aprox 10 minute.

Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.

Cand este aproape gata, adaugam si feliile de lamaie. Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi luam focul. Acum se poate adauga verdeata, daca va place.

Se serveste cu salata de rosii, castraveti, bucatele de branza, masline, stropite cu un pic de ulei, coriandru proaspat macinat si sare.

Pofta Buna!

 

 

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/mancare-cu-masline-si-carne.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare cu masline si carne" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura cu Sos de Vin si Cafea