Se prajeste carnea in ulei cu sare si piper, pana se rumeneste. Se adauga apa cate un pic, pana se face carnea. Totul dureaza aprox 30 de minute.
Cand este gata carnea, se scoate pe o farfurie si in cratita in care am prajit carnea, se pune ceapa
taiata marunt si morcovul ras si se prajesc 2 minute, se acopera cu apa si se lasa sa dea 1-2 clocote.
Se adauga carnea, maslinele, foile de dafin si mai adaugam apa cat sa acopere doua degete. Mai lasam sa fiarba aprox 10 minute.
Pentru a pregati sosul, adaugam in mancare 2 linguri cu bulion. Apoi punem o lingurita cu faina intr-o cescuta cu apa calda si amestecam bine. O punem prin strecuratoare peste mancare, pentru a evita faina nedizolvata.
Cand este aproape gata, adaugam si feliile de lamaie. Mai lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi luam focul. Acum se poate adauga verdeata, daca va place.
Se serveste cu salata de rosii, castraveti, bucatele de branza, masline, stropite cu un pic de ulei, coriandru proaspat macinat si sare.
Pofta Buna!
Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/05/mancare-cu-masline-si-carne.html