Mancare chinezeasca

de ala_oancea in Pui, 23 Sep 2009 | 16357 vizualizari

 

Reteta este din sudul Chinei si am primit-o de la colega mea Dora, careia ii multumesc. Tare bun a iesit. Ea mi-a adus si ciupercile, mugurii de bambus si condimentul picant din Italia.

 

INGREDIENTE

  • 5 catei de usturoi
  • 2 cm de ghimbir
  • 50 ml ulei
  • 1 piept de pui
  • 1 lingura cu varf de amidon de cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 mana de ciuperci negre chinezesti (urechi de lemn)
  • 1 borcan de muguri de bambus
  • 1 praz (eu n-am pus)
  • sos de soia
  • condiment (ardei iute, piper rosu, arahide)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare chinezeasca:

Se taie carnea marunt, cam cat un deget de groasa si se amesteca cu amidonul si 1-2 linguri de apa, cat sa se faca amidonul ca un sos pe carne.
Se taie ghimbirul solzisori. Usturoiul se zdrobeste cu cutitul, atat cat sa ramana cateii intregi.
Peste ciuperci se toarna apa clocotita, cam triplul volumului si se lasa la inmuiat min 10 minute, dupa care se arunca apa.
Se scurge bambusul de apa din conserva, eventual se spala.
Morcovii se taie betigase cam de 5 cm lungime, 2-3 mm grosime.
Prazul se taie bucati cam 5 cm lungime si se taie pe urma pe lungime in 2 sau in 4, depinde cat e de gros.

Taiatul componentelor ia cel mai mult timp. Preparatul ia cam 15 min.
Se pun la prajit ghimbirul si usturoiul, pana cand usturoiul devine sticlos. Se adauga carnea si se prajeste amestecandu-se. Cam dupa 5 min se pun morcovii si se toarna cam 1/5 de sticluta de sos de soia.

Se gusta daca mai trebuie sare, pentru ca sosul de soia e foarte sarat. Cand carnea e moale (cam 7 minute de cand s-a pus carnea), se pun bambusul si ciupercile scurse si se mai lasa pe foc inca vreo 5 minute (amestecandu-se in continuare). La sfarsit se pune prazul si se lasa pana se inmoaie cam pe jumatate, dar sa ramana putin crocant. Ideea la mancarea chinezeasca e ca legumele sa fie pe jumatate fierte/fripte, sa nu fie balegoase.

Se pune condiment dupa gust, pentru ca e foarte picant. Se serveste cu orez fiert simplu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare chinezeasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

ala_oancea 1

02.11.2009, 11:35

Multumesc Adriana ! Sa ai spor

fluturas 1

13.11.2009, 09:38

super arata,ce pofta am!
am mancat ceva asemanator la un restaurant chinezesc in Bucuresti,mi-a placut la nebunie!
acum o sa fac si eu reteta ta,multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pacheţele cu pui şi legume