mii de multumiri bucatarasului Dragos pentru aceasta mamaliguta excelenta... foarte foarte bun acest fel de mancare... cum e o vorba in popor: "am mancat pan-am crapat" :) pantalonii de pe mine-au crapat eu sunt vie :))
eu am dublat gramajul ingredientelor pentru c-aveam o presimtire c-o sa fie tare buna...
Muschiul de porc se taie fasii (vezi foto), se condimenteaza si se da la frigider, pentru a lua gust carnea din condimente.
(Dragos spunea ca ar fi bine cam 24 de ore, eu n-am avut rabdare :D am lasat carnea vreo 6 ore la frigider).
Ciupercile proaspete se dau intr-un clocot si se racesc. Cand sunt reci se spala in cateva ape pentru a iesi un pic negreala din ele.
Se face o mamaliguta care se pune intr-un castron, de preferat sa fie de inox , uns cu ulei in care s-a pus invers un castron de portelan uns cu ulei pe dinafara.
Carnea se caleste pana ia o culoare albicioasa intr-o tigaie cu uleiul incins. Se adauga ciupercile si se pune un capac peste pentru a se inabusi bine.
Cand carnea este aproape gata se adauga vinul si usturoiul taiat feliute.
Dupa ce carnea este facuta si oprim focul, se pune capacul pentru a se desavarsi aromele, asa spunea Dragos poetic. :D
Se rastoarna mamaliguta pe un platou iar la mijloc se pune carnital cu ciupercile.
Dupa gust se pot adauga cateva rosii mici, patrunjel verde! (asa a zis Dragos :p)
Pofta buna!