Malasolca a la Balan, cu rosii confiate

de Bucataras Diana in Peste, 31 Iul 2018 | 3580 vizualizari

 

 Nu sunt un fan al pestelui, adica imi place pestele prajit dat prin malai, tonul, somonul afumat si cam atat. De gatit peste ce sa mai spun... Eu fac doar salate cu peste. Sotul e cel care gateste de obicei pestele. Cum imi plac provocarile si imi place sa descopar mancaruri noi,in cazul acesta vechi, :) m-am hotarat sa accept “Provocarea GastroArt” si sa dau o sansa “gatelii” de peste. Se numeste “Malasolca a la Balan” deoarece m-a ajutat si Costi cu curatatul pestelui si cu rosiile confiate. Ne-a placut ce a iesit, dar data viitoare o sa facem doar din peste sarat. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 scrumbii sarate
  • 3 bibani mici
  • 300 g hamsii sarate
  • 2 capatani usturoi
  • 1/2 legatura leurda congelata
  • 1 kg cartofi
  • cateva rosii cherry
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malasolca a la Balan, cu rosii confiate:

Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda.

Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat felii mai groase, i-am sarat si i-am dat la cuptor intr-o tava unsa cu ulei in care am adaugat foarte putina apa, pana s-au rumenit.

Am spalat rosiile si le-am pus intr-un ibric cu ulei incins impreuna cu 3 catei de usturoi pentru cateva minute pana s-au inmuiat.Cand este fiert pestele, ii scoatem oasele si il asezam pe un platou inconjurat de cartofi rumeniti, stropim totul cu un mujdei cremos, adaugam si rosiile confiate si servim alaturi de o cana de vin.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

iese mult mai buna acesta mancare doar cu peste sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca a la Balan, cu rosii confiate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Malasolca a la Bia