Maioneza din galbenus crud

de Ina in Salate, 12 Apr 2010 | 14190 vizualizari

 

Potrivita pentru orice gen de salata
Daca respecti sfatul meu, nu ti se va taia maioneza niciodata!
Promit sa pun foto curand !

 

INGREDIENTE

  •  2-3 galbenusuri crude
  • o lingura mustar
  • un vf. lingurita sare de lamaie
  • ulei, cat cuprinde ( in functie de cantitatea de maioneza dorita
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza din galbenus crud:

Pentru maioneza eu pun intr-un bol, de la inceput  ,  3 galbenusuri, o lingura de mustar si un varf de cutit de sare de lamaie ( daca punem mustar si sare de lamaie de la inceput, salata nu se taie ). Mixez putin, apoi incep turnarea uleiului, putin cate putin, mixand continuu. Punem ulei, pana constatam ca ne ajunge cantitatea de maioneza obtinuta. Cand maioneza nu este suficient de acra, mai adaug sare de lamaie ( praf sau dizolvata in putina apa) .    Daca  maioneza  este prea tare , pun un strop de apa si mixez, repetand operatiunea pana obtin consistenta dorita.

ATENTIE ! Ouale si uleiul se tin cel putin o ora la temperatura mediului ambiant, inainte de inceperea operatiunilor de preparare.

Aceasta maioneza nu este grasa , nu are aspect lucios  si poate fi folosita la orice salate, intinzandu-se cu usurinta.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza din galbenus crud" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata cu naut si fasole rosie