Se curăţă şi se spală bine orezul, din el se prepară un orez simplu dar nu îl fierbem decât până se înmoaie puţin. Separat se taie puiul bucăţele, se condimentează după gust şi se prăjeşte în puţin ulei. Toate legumele sunt spălate, curăţate şi tăiate astfel: cartofii în rondele, vânăta şi dovlecelul în lungime şi ardeii în fâşii late. Toate se prăjesc pe rând, având grijă ca vânăta să fie ultima.
Se ia o cratiţă pe care ulterior să o putem răsturna cu gura în jos, se aşează ingredientele în straturi în următoarea ordine: jumătate de cantitate de orez se întinde uniform pe toţi pereţii cratiţei, apoi se adaugă pieptul de pui, ardeiul, vânăta, dovlecelul şi cartoful şi se încheie cu orezul rămas. Se adaugă puţină apă şi se ţine la foc mic până este orezul gata. Se răstoarnă conţinutul cratiţei pe o tavă şi se ornează.
1
Se serveşte cu iaurt sau salată. Această mâncare este delicioasă şi se face atunci când la masă sunt mai multe persoane.