Macrou in vasul de lut

de epurasha2bb in Peste, 10 Dec 2010 | 5804 vizualizari

 

pt.Deea facut cu Teo

 

INGREDIENTE

  • 4 pesti Macrou
  • 1 farfurie adanca plina cu ardei colorati tocati cubulete
  • 1 firicel de praz
  • 4 cartofi
  • 1 farfurie de spanac oparit in apa cu sare
  • 60 g unt
  • rasnita Kotnayi piper cu lamaie
  • sare
  • pt.decor
  • lamaie si lime,
  • marar verde,
  • sos de rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in vasul de lut:

Vasul de lut se scufunda 10 minute in apa rece, apoi se scurge si se zvanta putin. Spanacul proaspat se spala bine sub jet de pa rece, apoi se opareste in apa cu sare. Se aseaza spanacul pe fundul vasului de lut.Se rasneste peste el sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.

Pestii se spala, se curata de intestine, iar se spala, se indeparteaza capul si se despica bine pe mijloc. Se umplu cu ardeii cubulete si cu bucatele de unt, se rasneste sare si piper cu lamaie din rasnita Kotanyi.Se leaga cu bentite de praz si se mai rasneste peste ei piper cu lamaie.

Cartofii se spala si se curata de coaja sau daca sunt noi nu e nevoie sa indepartati coaja Se introduce pe mijloc unealta de scos cotorul de mar si se indeparteaza apoi jumatate de cartof.Se obtin astfel ciupercute.Se aseaza ciupercutele din cartofi alaturi de peste pe patul de spanac. Asezam alaturi mici firicele de marar. Se da la cuptor acoperit sa se coaca si dupa 30 de minute indepartam capacul si mai lasam iar la foc mediu pana se rumenste pestele.

Peste ciupercute picuram sos de rosii si cascaval.Scoatem si servim cald cu lime si lamaie alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in vasul de lut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

epurasha2bb 1

14.12.2010, 12:17

multumesc frumos Bunica!

Lily_Musat 1

12.01.2011, 14:34

O sa incerc reteta ta, este foarte ingenioasa... Multumesc pentru mesajele tale, si ca m-ai lamurit cu galbenii. Te admir foarte mult pentru retetele tale. Felicitari

epurasha2bb 1

12.01.2011, 15:01

multumesc Lily!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu lamaie si sote de dovlecei