Macrou cu lămaie

de ionix in Peste, 29 Iul 2010 | 4599 vizualizari

 

Reteta o am din una din cartile de bucate primite de la bucataras... sarut-mana pt carticica :p

 

INGREDIENTE

  • 8 fileuri de macrou
  • Zeama de la 2 lamai
  • Circa 100 g faina
  • Cca 150 g pesmet
  • 2 oua
  • Coaja rasa de la cele 2 lamai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu lămaie:

Pestele se spala bine, se aseaza intr-un bol, se stropeste cu zeama de la lamai si se da la frigider timp de 15 min, pentru a se patrunde.

Intre timp pregatim restul ingredientelor.

Pe o farfurie punem faina, in alta farfurie batem ouale cu sare si piper iar intr-o alta farfurie amestecam pesmetul cu coaja de lamaie.

Pestele de la frigider se sareaza, se pipereaza si se tavaleste prin faina si ou. La final se tavaleste prin pesmetul cu coaja de lamaie.

Se prajeste in ulei foarte bine incins timp de 10 minute, pe o parte si pe alta. Pestele trebuie sa aiba suficient de mult ulei la prajit pentru a nu se arde.

Se serveste cu maioneza, eu am facut sosul de usturoi cu mayo si worcestershire

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu lămaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

30.07.2010, 08:50

va invit si la o bucatica de peste... sarut-mana pt furci

Teo 1

31.07.2010, 23:08

imi place si pestele si garnitura !

ionix 1

01.08.2010, 10:18

@Teo, a avut gust bun coaja aia de lamaie, desi cred ca daca era lime ar fi avut gust mai interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat la rece