Macrou cu lămaie

de ionix in Peste, 29 Iul 2010 | 4726 vizualizari

 

Reteta o am din una din cartile de bucate primite de la bucataras... sarut-mana pt carticica :p

 

INGREDIENTE

  • 8 fileuri de macrou
  • Zeama de la 2 lamai
  • Circa 100 g faina
  • Cca 150 g pesmet
  • 2 oua
  • Coaja rasa de la cele 2 lamai
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu lămaie:

Pestele se spala bine, se aseaza intr-un bol, se stropeste cu zeama de la lamai si se da la frigider timp de 15 min, pentru a se patrunde.

Intre timp pregatim restul ingredientelor.

Pe o farfurie punem faina, in alta farfurie batem ouale cu sare si piper iar intr-o alta farfurie amestecam pesmetul cu coaja de lamaie.

Pestele de la frigider se sareaza, se pipereaza si se tavaleste prin faina si ou. La final se tavaleste prin pesmetul cu coaja de lamaie.

Se prajeste in ulei foarte bine incins timp de 10 minute, pe o parte si pe alta. Pestele trebuie sa aiba suficient de mult ulei la prajit pentru a nu se arde.

Se serveste cu maioneza, eu am facut sosul de usturoi cu mayo si worcestershire

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu lămaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

ionix 1

30.07.2010, 08:50

va invit si la o bucatica de peste... sarut-mana pt furci

Teo 1

31.07.2010, 23:08

imi place si pestele si garnitura !

ionix 1

01.08.2010, 10:18

@Teo, a avut gust bun coaja aia de lamaie, desi cred ca daca era lime ar fi avut gust mai interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou prajit cu sos de leurda