Macrou afumat

de costi7hector in Peste, 14 Noi 2016 | 4972 vizualizari

 

Nevestica mea e cea cu postatul retetelor dar am zis sa postez si eu ceva simplu si sa ma laud cu afumatoarea mea, rudimentara, urata pe afara, dar care face o “afumatura” delicioasa :) Daca aveti ceva de afumat va astept la noi sa facem putin fum...

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati macrou,
  • 4 linguri sare grunjoasa,
  • 2 l apa,
  • afumatoare
  • rumegus.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou afumat:

Se curata pestele, fara sa ii taiem capul. Preparam o saramura din 2 l apa si 4 linguri sare grunjoasa. Aruncam pestele in ligheanul cu apa sarata si il “uitam” acolo cateva ore, eventual pana a doua zi. Eu l-am tinut cateva ore. Pregatim  focul la afumatoare, prindem fiecare bucata de peste cu cate o sfoara si introducem pestele in afumatoare. Il uitam acolo 3-4 zile, fara sa uitam sa mentinem fum continuu :p Fiind prima oara cand am facut l-am tinut 2 zile, e foarte bun si asa, dar daca il tineti 3-4 zile va fi si mai bun. :) Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

16.11.2016, 08:26

Trebuie sa fie tare bun!

Panacris 1

23.11.2016, 19:06

Ina 1

08.01.2017, 13:51

Excelent!
Nu conteaza cat de rudimentara e afumatoare, important e sa faca treaba buna . Nici noi n-am fi vrut sa cumparam una noua, dar nu ne pricepeam nici sa facem, n-aveam nici unde s-o montam si nici din ce sa facem... Dar acum chiar nu regretam investitia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou afumat