Am cautat o reteta simpla, rapida si pe gustul meu.
Dar, pana la urma, tot la inventii am ajuns.
Deci...
Zaharul si apa se pun la fiert pana cand "se leaga" - siropul curge in fir, nu picura.
Se adauga margarina taiata cubulete si cacaoa, amestecand.
Se pun toti biscuitii deodata, sfaramati si amesteci pana cand se omogenizeaza.
Stingi focul si adaugi esenta de rom.
Modelezi din aceasta compozitie bilute, pe care le introduci pe bete adecvate si le lasi sa se intareasca ( cca 2 ore).
Cand bilutele sunt tari prepari glazura: ciocolata o rupi bucatele si o topesti pe baie de aburi; adaugi smantana si amesteci repede.
Fiecare biluta o glazuresi si o decorezi, punand-o pe suport .
Servesti lollipops-urile infipte intr-o jumatate de portocala.
Sunt delicioase, sanatoase si adorate de copii.