Briose cu nuci pralinate

de katty in Dulciuri, 24 Feb 2017 | 1868 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 275 gr faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 130 gr zahar
  • 80 ml ulei
  • 2 oua
  • 280 ml iaurt
  • 2 -3 linguri nuci pralinate (100 gr nuci, 100 gr zahar)
  • Crema:
  • 2 albusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura cacao
  • 1-2 linguri nuci pralinate
  •  

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu nuci pralinate:

Pregatim mai intai nucile pralinate. Intr-o craticioara cu fundul gros, punem zaharul. Asezam craticioara la foc mic, pana zaharul se caramelizeaza frumos, agitand din cand in cand craticioara. Cand zaharul este gata, punem nucile si amestecam usor. Turnam amestecul pe o hartie de copt si il lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, il rupem in bucati mai mici si il macinam.

Pentru briose, amestecam ingredientele solide intr-un vas. Mixam bine oul cu ingredientele lichide si le turnam peste cele solide. Adaugam si 2 linguri nuci pralinate macinate si amestecam pana compozitia se omogenizeaza. Turnam compozitia in 12 forme de briose si le dam la cuptorul preincalzit pana trec proba scobitorii. Scoatem briosele pe un gratar si le lasam la racit pana facem crema. Pentru crema, punem albusurile cu zaharul si un praf de sare intr-un castron. Asezam castronul la bain-marie si amestecam pana zaharul se topeste si amestecul este fierbinte. Dam jos castronul si mixam compozitia pana se raceste. Cand bezeaua s-a racit, incepem sa adaugam untul rece taiat cubulete, pe rand, pana crema devine onctoasa. Adaugam cacaua. Cu un pos, punem crema pe briose. Deasupra presaram nucile pralinate oprite. Dam briosele la rece pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu nuci pralinate" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose vesele