Lipii libaneze cu chimen

de Patricia Iordache in Aperitive / Garnituri, 24 Iul 2013 | 7433 vizualizari

 

Am aceasta reteta notata in caietul meu cu retete. Habar nu am de unde am notat-o. SPer sa nu se supere cineva ca nu mentionez sursa in caz ca am luat reteta de pe net. Sunt asa gustoase si se fac atat de usor!!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 10 lipii:
  • 450 gr. faina;
  • 1 plic drojdie uscata (7 grame);
  • 3 linguri cu ulei de masline;
  • 1 lingurita rasa cu sare;
  • 200 ml. apa calduta;
  • putin chimen.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii libaneze cu chimen:

Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat elastic. Il punem intr-un vas si acoperim cu un prosop curat. Lasam sa creasca minim 30 minute.

Mai framantam putin, impartim aluatul in 10 bile pe care le intindem cu sucitorul (sa fie subtirele).

incingem o tigaie de teflon si punem fiecare lipie pe rand, sa se coaca lasand-o 1-2 minute pe fiecare parte.

Le pastram acoperite cu un prosop pana in momentul servirii, ca sa nu se intareasca.

TIPS-URI

1

Eu le-am taiat in forma de triunghi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii libaneze cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Patricia Iordache 1

26.07.2013, 08:11

Rocsi...

Raluca57 1

30.08.2013, 23:09

Minunate mi-au iesit!!!! le-am uns cu fasole batuta si le-am rulat. Le-am umplut si cu salata cu piept de pui. Minunate!!!!! maine fac shaorma. Multumesc!

Patricia Iordache 1

01.09.2013, 13:53

Raluca, sunt foarte bucuroasa ca le-ai incercat si ti-au placut!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinte cu branza sarata