Lipie cu seminte de ovaz

de FlaviaD in Piine, 5 Sep 2013 | 4631 vizualizari

 

Cine mai face in ziua de azi lipie? Nu stiu daca mai face cineva, dar eu am facut si imi place ce a iesit, le-am mancat cu placere. E drept ca nevoia te pune la treaba, daca n-as fi ramas fara paine in casa, poate ca nu m-as fi apucat sa fac lipii :P Din cantitatile prezentate aici, mie mi-au iesit 6 lipii.

 

INGREDIENTE

  • 200 g faina neagra
  • 200 g faina de secara
  • 1 praf de sare
  • condimente: busuioc, oregano, cimbru, piper alb
  • seminte de ovaz
  • apa (cat considerati ca aluatul sa fie bun de intins)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie cu seminte de ovaz:

Am amestecat faiana neagra cu faina de secara in proportii egale; as fi pus si tarate de grau, dar m-am temut ca nu se incheaga coca, insa voi incerca cu alta ocazie. Am amestecat cu o cantitate potrivita de apa si cu un praf de sare, oregano, busuioc , pier alb si cimbru. Am pus condimente in aluat fiindca am dorit sa fie ceva mai aromata lipia.

Am framantat bine de tot aluatul, fara sa-l las la dospit si fara drojdie sau alti aditivi. Cand am considerat ca s-a omogenizat, m-am uns cu ulei de masline pe maine si am impartit in mai multe parti egale. Cu mana am dat o forma lipiei, din poza reiese ca sunt usor denivelate tocmai pentru ca le-am intins direct cu mana si apoi le-am mai asezat cu podul palmei pe fundul tigaii. Pe deasupra am presarat si fulgi de ovaz, datorita uleiului ele se vor lipi de suprafata lipiei, insa pentru a nu le pierde prin tigaie, am impins putin cu degetele pentru a intra in aluat.

Apoi am asezat pe rand fiecare lipie in tigaie, intorcand periodic de pe o parte pe alta. Daca nu aveti o tigaie anti-aderenta, puteti picura 2-3 picaturi de ulei in tigaie. Lipiile se vor rumeni frumos pe ambele parti, de asemenea si semintele de ovaz. Alte detalii gasiti pe www.gatituleojoaca.net.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie cu seminte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lipie pentru shaorma