Nu ma dau in vant dupa ghimbir ca gust, multi imi spun ca il adora. Totusi, pus in proportii corecte pentru aroma in niste biscuitii sau limonada, pot sa accept cu entuziasm. Beneficiile folosirii lui in preparate sunt mari pentru sanatate, ridicarea imunitatii si multe alte proprietati curative pe care n-am vreme sa le caut acum pentru voi pe net. De ani de zile, sotul meu nu mai bea apa simpla ci cu ghimbir (un fel de macerat soft). Asta m-a indemnat sa incerc combinatia de limonada cu ghimbir si este cea ma cool alternativa la limonada clasica de pana acum. Proportia de ceva dulce adaugat este perfecta. O recomand in varianta pe care am facut-o, mai putin dura, fara ghimbir si coaja de lamaie mixate direct in blender. Ma ajuta un storcator de fructe puternic, eu am folosit doar esenta lor. Sursa: Edith Francu.
Se poate prepara manual fara probleme, dar in blender se topeste repede zaharul daca este zor si trebuie sa o servesti urgent musafirilor.
1. Pune in blender apa, mierea si zaharul si mixeaza cateve zeci de secunde (poate 20). Lasa-l.
2. Rade coaja de la 1/2 lamaie si decojeste restul. Adauga in blender coaja rasa.
3. Taie 4-cm de ghimbir. Curata-l de coaja.
4. Stoarce lamaile date in doua sau 4, impreuna cu ghimbirul (decojite) la storcatorul de fructe.
5. Adauga esenta in blender. Mixeaza 20 secunde.
6. Depozitezi intr-o sticla cu gura larga sau borcan, impreuna cu felii care vor lasa aroma atat cat trebuie din coaja.
7. Serveste celor dragi in pahare impreuna cu cuburi de ghata si rondele de lamaie. Poti decora si cu menta dar nu am avut. Se pune 1/3 pahar cu acest macerat si restul umpleti cu apa minerala sau plata.
Sa va fie de folos!
1
Cantitati pentru cca 5 portii
2
Aroma se defineste clar, nu trebuie sa exagerati storcand mai mult ghimbir.
3
O recomand copiilor, aceasta combinatie ajuta mult la cresterea imunitatii si are gust foarte placut. Pentru ei, puteti inlocui total zaharul cu miere in cantitati potrivite, dupa gust.