Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida

de T I M E A in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2013 | 45778 vizualizari

 

O mancare rapida si gustoasa cu mazare de gradina. In zilele in care nu mai stii ce sa mai gatesti, iata o idee cu care iti poti incanta familia.
Pentru Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida ai nevoie de: mazare, carnati, ceapa, pasta gogosari, suc de rosii.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida
  • 500 gr mazare congelata
  • 250 gr carnati de plesoi
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 linguri pasta de gogosari cu rosii
  • 100 ml suc de rosii
  • 4 foi de dafin
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida:

Cum se prepara Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida

Curatam si spalam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit intr-un vas (de aprox 2 l)  cu ulei incins. Adaugam carnatii taiati bucati de 2-3 cm lungime.

Dupa ce s-au calit putin si carnaciorii, punem doua canite de apa si lasam la fiert.

In momentul in care fierbe apa adaugam mazarea congelata si lasam in continuare sa fiarba.

Dupa 10 minute adaugam pasta de gogosari, foile de dafin, sare si piper dupa gust.

Lasam pe foc inca 10-15 minute, practic pana boabele de mazare sunt fierte si a scazut apa.

Adaugam sucul de rosii si mai lasam 5 minute, dupa care oprim focul si servim.

Poti incerca si varianta de Pulpe de pui cu mazare, o mancare foarte gustoasa pe care o poti servi cu Salata de castraveti sau poti incerca si Tarta cu mazare, un aperitiv foarte gustos.

Pofta mare! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu carnati, o mancare gustoasa si rapida" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu aripi de pui