Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii

de ancutaCH in Pui, 3 Aug 2012 | 14578 vizualizari

 

Aveti tot felul de legume prin frigider si numai stiti ce sa gatiti, iata ceva simplu de facut pentru oricine.....mai trebuie sa faceti rost de niste pulpite de pui sau ce carnita doriti ....si intr-o ora masa-i gata!

 

INGREDIENTE

  • 6 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • o mana de ciupercute proaspete
  • ulei de masline
  • patrunjel
  • 12 pulpite de pui
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de bulion/ sos de rosii chiar si cu pulpa de rosii
  • 1-2 cani apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii:

Se spala si se curata legumele.

Se taie cartofii felii mai grosute si morcovii felii mai subtiri

Se taie ardeii in patratele

Ciupercutele se taie bucati potrivite

Se amesteca toate in tava cu sare/vegeta si 2-3 linguri de ulei de masline

Se stropeste cu 1-2 cani apa (sa nu fie foarte multa apa pt ca ciupercutele isi vor lasa si ele apa!)

Se presara pastrunjel, se acopera tava cu folie de staniol si se da la cuptor la foc potrivit....cam aprox.1 h

Pulpitele se spala, se dau cu sare/vegeta si se asaza in tava impreuna cu bucati de usturoi.

Se ung cu sosul de rosii, se presara patrunjel si se stropeste totul cu apa.

Se da la cuptor la foc potrivit pentru 1 ora, tava acoperita si ea cu staniol.

Cand sunt aproape gata atat pulpele cat si legumele se inlatura folia de staniol pentru a se rumeni inca 10min.

TIPS-URI

1

cam la jumatate de ora este bine sa se intoarca legumele si pulpitele

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi prajiti fara ulei cu copanele picante