Legume de vara in sos dulce acrisor

de Sylvia in Mancaruri de post, 21 Iul 2010 | 7062 vizualizari

 

Am pregatit in mare graba aceasta reteta de legume de vara care a iesit foarte buna, aromata si lejera exact pe placul meu. Pentru ca nu eram pregatita sa o postez nici nu am facut pozele pas cu pas dar rezultatul final m-a facut sa imi schimb parerea asa ca va impartasesc reteta.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie pt 2 portii de :
  • 300 grame de fasole verde,
  • 150 grame de ciuperci aromate ( eu am pus ciuperci de padure combinate galbiori, hribi, champinioane maro),
  • 2 cartofi noi taiati rondele,
  • o lingura ulei de masline,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri de sos dulce acrisor.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume de vara in sos dulce acrisor:

 Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara  foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider.

 Preparare : punem fasolea verde si ciupercile taiate bucati mai mari intr-un wok cu o lingura de ulei incins. Le lasam putin la caramelizat si apoi condimentam cu sare si piper si adaugam o cescuta de apa fierbinte. Dupa ce au fiert la foc foarte mic timp de 10-15  minute ( mai lasa apa si ciupercile si nu o sa scada apa foarte repede) adaugam apoi  rondelele de cartofi si mai lasam 5 minute sa se patrunda si cartofii. La sfarsit adaugam 2 linguri de sos dulce acrisor si mai dregem cu condimente daca este cazul. Mai lasam la foc mic un minut si amestecam cu grija cu o spatula mare sa nu zdrobim cartofii. Se pot servi atat simple cat si cu garnitura de orez, eu le-am servit simple decorate cu cimbru verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume de vara in sos dulce acrisor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pleurotus cu praz si paste - de post