Lasagne cu carne tocata

de Bucataras Medi in Paste, 28 Apr 2012 | 53107 vizualizari

 

Exista o multitudine de retete de lasagnia.........cu carne,cu spanac,cu ciuperci si chiar am vazut de curand cu vinete....una mai gustoasa decat alta.Eu astazi merg pe varianta cu carne tocata,o combinatie de carne de vita si carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi lasagne
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • parmezan ras

Pentru sosul de carne(Ragu)

  • 600 g carne de tocata(eu am folosit jumatate de vita,jumatate de porc)
  • 4-5 linguri cu pasta de tomate
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Pentru sosul alb(Bechamel)

  • 3 linguri cu unt
  • 3 linguri cu faina
  • 600 ml lapte
  • oregano
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne cu carne tocata:

Sosul Ragu

Incingem uleiul si calim ceapa.Cand ceapa devine aurie adaugam morcovul dat prin razatoare si 1/2 cescuta cu apa .Lasam pana cand apa se evapora si totul este bine calit dupa care adaugam carnea tocata si lasam pe foc pana cand carnea isi schimba culoarea .Adaugam pasta de tomate si vinul si mai tinem pe foc ,avand grija sa amestecam din cand in cand ,pana cand vinul se evapora.Condimentam dupa gust cu sare si piper,amestecam bine si apoi tragem de pe foc.

Sosul Bechamel

Se topeste untul,se adauga in ploaie faina avand grija sa amestecam continuu astfel incat sa nu se formeze cocoloase si apoi stingem cu lapte. .Adaugam oregano,condimentam cu sare  si lasam circa 5 min. pe foc ,amestecand continuu,pana cand sosul se ingroasa .

Si acum trecem la asamblare.

Ungem cu unt o tava si asezam primul strat de foi.Peste foi punem un rand de sos de carne apoi unul de sos alb si acoperim cu parmezan ras.Urmeaza un nou strat de foi ,un rand de sos de carne,unul de sos alb si unul de parmezan.Ultimul start este unul de foi.Batem bine cele doua oua si rasturnam peste foi.Radem parmezan si dam apoi la cuptor pentru circa 45 min.

Si acuma va invit la masa!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (64)

diaconta 1

02.05.2012, 20:42

Eiiii da,de parca io as face figuri ca si Danut

Bucataras Medi 1

03.05.2012, 12:12

Eluco,ce faci?pup!

Bucataras Medi 1

03.05.2012, 12:12

hmm....mai rau ca Danut draga mea Dia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagne cu carne