Lasagna duo - pui si vita

de Constelatialeu in Lasagna, 20 Apr 2019 | 3084 vizualizari

 

La cererea expresa a leutului meu m-am pus pe treaba. A cerut o lasagna cu carne de vita si una cu carne de pui. Asa ca m-am pus pe treaba.

 

INGREDIENTE

  • 500 g pulpe de pui tocate
  • 500 g carne de vita tocata
  • 800 g pulpa de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 3 morcovi rasi
  • 200 g ceapa taiata marunt
  • Sos bechamel
  • 700 ml lapte
  • 70 g unt
  • 70 g faina
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • cimbru
  • foi lasagna barilla
  • mozzarella rasa
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna duo - pui si vita:

Am folosit doua forme ca de chec din silicon, una pentru lasagna cu carne de pui si alta pentru lasagna cu carne de vita. Dupa ce am tocat carnea de pui si vita, am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul l-am taiat si l-am dat pe razatoarea mica. Am pus la incins doua tuciulete, in fiecare am pus ulei si am impartit in jumatate ceapa si morcovul si le-am calit, apoi am adaugat in fiecare carnea de pui si carnea de vita si am lasat sa se caleasca pana-si schimba carnea culoarea. Am presarat sare si piper si am pus cate 400 g de pulpa de rosii in fiecare tuciulet si cate o 1/2 cana cu apa si am lasat sa fiarba la foc mic  pana  scade foarte bine. Pregatim si sosul bechamel. Punem la topit untul adaugam faina si amestecam bine apoi diluam cu lapte. Adaugam sare, piper,cimbru si nucsoara dupa gust si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase sosul. Mozzarella o radem pe razatoarea mare. Ungem cu unt cele doua forme de silicon , pe fund punem un strat subtire de sos de carne de pui peste care asezam o foaie de lasagna, intindem un strat de sos bechamel, strat desos carne, presaram mozzarella, apoi foaie lasagna, sos bechamel, sos carne mozzarella si tot asa pana terminam sosul de carne, deasupra asezam foaie de lasagna, sos bechamel si presaram mozzarella. Asa procedeam si cu sosul de carne vita. Asezam formele in tava de la aragaz, tava in care punem apa si bagam la cuptor pentru cca 45 min sau pana cand incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Am scos formele din cuptor si le-am pun in forme de cozonac sa stea mai stranse ( siliconul se cam labarteaza la cuptor), lasam sa se raceasca, asta ca sa putem sa taiem frumos, cand este calda nu se taie prea bine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna duo - pui si vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

22.04.2019, 20:07

foarte buna!

mihaelar63 1

24.04.2019, 00:54

Grozava lasagna !!! Imi place si asezonarea !!! Ce nu face o leoaica pentru leutul ei ? Morala : daca ai un leut , faci si lasagna pentru el )

dantes 1

25.04.2019, 08:34

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu carne si foi proaspete