Lasagna cu carne tocata

de reisnaor_2006 in Lasagna, 6 Mai 2015 | 29480 vizualizari

 

Este prima data cand fac si va pot spune ca este un deliciu!

 

INGREDIENTE

Sos bolognese:

  • 500 g carne tocata
  • 1 cutie rosii decojite
  • 1 cutie ciuperci conserva
  • 100 ml vin alb
  • 2-3 catei de usturoi
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt

Sosul Bechamel:

  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 500 ml lapte
  • nucsoara
  • sare
  • piper

In plus:

  • 1 pachet foi lasagna
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g mozzarella Delaco
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne tocata:

Sos bolognese: Se prepara sosul de carne pentru care se pun la calit in 50 g unt ceapa tocata marunt, ciupercile taiate marunt si usturoiul feliat. Se adauga apoi carnea, rosiile taiate marunt, vinul si doua linguri de ulei. Se fierb la foc mic 45 de minute pana ce sosul scade bine.

Sos Bechamel: Se fierbe laptele si se lasa deoparte. Intr-o cratita incapatoare se topeste untul si se adauga faina care se amesteca rapid in untul topit. Se lasa un minut sa se prajeasca in unt fara a se colora si apoi se da deoparte pentru a se raci, 10 minute. Apoi, se adauga laptele clocotit si se desface faina, amestecand foarte bine. Se fierb din nou 5 minute. Se potriveste de sare si nucsoara si se lasa deoparte, la cald.

Foile de lasagna se fierb 10 minute in apa cu putin ulei şi apoi se scurg si se folosesc pentru a monta lasagna intr-un vas de cuptor. Se pune pe fundul vasului un strat de sos alb, se acopera in totalitate cu foi de lasagna, alt strat de sos alb, un strat de sos de carne, un strat de foi pana la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie sa fie de sos de carne. Se presara cascavalul ras si se da la cuptor 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a fi gata, se asaza mozzarella si se lasa la gratinat.

Pofta buna!

             

TIPS-URI

1

Sosul bechamel trebuie sa fiarba suficient pentru a fi siguri ca faina este gatita.

2

Gustati sosul si daca nu se simte faina atunci sosul este gata.

3

Puteti adauga la sosul de carne patrunjel, foaie de dafin sau cimbru pentru aroma.

4

Nucsoara nu trebuie pusa in cantitate mare si trebuie pusa la inceput ca sa aiba timp sa fiarba.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

ieri la 18:32

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna cu spanac