Lasagna cu sos bolognese si vinete

de cristeena20 in Paste, 10 Iun 2015 | 5308 vizualizari

 

Este un alt fel de lasagna - la reteta traditionala de lasagna cu sos bolognese eu am adaugat felii de vinete prajite - a iesit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 cutie foi de lasagna cu oua
  • 250 g carne tocata (vita sau amestec porc cu vita)
  • 1 ceapa mare, e catei de usturoi
  • ulei de masline, sare, piper, boia, foaie de dafin, oregano uscat, cimbru verde
  • 1 pahar de vin alb, 1 pahar supa de carne
  • 1 ou
  • 1/2 pahar pasta de rosii
  • 1/2 pahar suc de rosii
  • 2 linguri pasta de paprica
  • 2 vinete
  • 75 g unt, 75 gr faina, 750 ml lapte, nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu sos bolognese si vinete:

Sosul bolognese: Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu ulei de masline. Cand s-a rumenit putin adaugam usturoiul tocat fin, foaia de dafin si adaugam carnea tocata. eu am folosit de porc, dar e de recomandat de vita sau amestec. Lasam sa se prajeasca, amestecand sa se omogenizeze ingredientele. Adaugam sare, piper si mai incolo oregano uscat si cimbru verde tocat. Amestecam bine si aduagam apoi vinul alb. Lasam sa scada si apoi punem restul ingredientelor: boiaua, pasta de ardei, bulionul , pasta de tomate si la final supa (daca nu aveti facuta dizolvati concentrat din cub sau pudra in apa fierbinte). Lasam sa fiarba la foc mediu pana se ingroasa sosul.Apoi punem sa se raceasca putin. La final, cand e mai rece aduagam un ou si amestecam bine. Punem deoparte.

Pentru sosul bechamel: Intr-un ibric punem untul sau margarina la topit si adaugam faina. Amestecam si turnam laptele rece, treptat, amestecand cu grija sa nu iasa cocoloase. Folositi apoi un tel pentru a amesteca. Puneti putina sare, piper alb si razuiti nucsoara. Lasati sa se ingroasa si apoi dati deoparte. Aveti grija sa nu iasa foarte gros. La nevoie mai adaugati lapte sua apa rece.

Vinetele le taiem felii, cu coaja cu tot. Le saram si le lasam sa stea cca 10 minute, apoi le prajim in tigaia de teflon pe care o stropim cu ulei din cand in cand. scoatem pe un servet absorbant.

Pregatim un vas mai mare (eu am facut in doua medii) .Ungem fundul cu un strat generos de bechamel peste care aranjam un strat de foi de lasagna. Eu am folosit uscate dar cu siguranta sunt mai bune cele proaspete. Apoi punem jumate din sosul bolognese. Aranjam peste vinetele si punem iar bechamel. Punem iar un strat de foi si apoi iar sos bolognese si vinete. punem la final un ultim strat de lasagna peste care punem doar bechamel (un strat mai gros) Puneti cascaval razuiyt dupa pre«ferinta sau parmezan ras. Dam la cuptorul incalzit pt cca 40 minute, pana cand devine rumen deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu sos bolognese si vinete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Lasagna