O reteta de lasagna foarte buna
Pentru foile de lasagna am pus faina intr-un castron, am adaugat galbenusurile si apoi treptat cate putina apa. Am framantat pana cand am obtinut o coca elastica si nelipicioasa. Am impartit coca in 5 bile mici. Pe planul de lucru presarat cu putina faina am intins fiecare bila pana cand am obtinut o foaie de marimea tavii in care intentionam sa pregatesc lasagna. Am lasat foile la loc uscat, nesuprapuse pana cand am pregatit restul.
Ciupercile si ceapa tocate le-am pus la calit in putin ulei.
Dupa aprox 3 minute am adaugat carnea tocata si apoi morcovul ras.
Am lasat sa se caleasca impreuna timp de 5 minute, apoi am adaugat sosul de rosii, piper, busuioc, oregano si putina sare. Am lasat sa fiarba pana cand a scazut lichidul.
Pentru sosul alb am pus sa se incalzeasca untul, am presarat faina si am amestecat cu un tel. Imediat am adaugat laptele si am amestecat energic pentru a nu ramane cocoloase. Cand a inceput sa se ingroase sosul am adaugat faina si am mai lasa doar putin timp pe foc.
Asamblare:
intr-o tava unsa cu putin ulei am asezat o foaie de lasagna,
deasupra acesteia am pus 1/4 din sosul rosu
deasupra acestuia am pus 1/4 din sosul alb si cascaval ras
Am repetat operatia de mai sus pana cand am terminat sosurile. Deasupra am pus ultima foaie de lasagna, am presarat un amestec de cascaval si mozzarela si apoi oul batut cu smantana.
Am copt la 180 de grade pana cand s-a rumenit frumos crusta de cascaval.