Când spui lasagna, spui straturi generoase pline de savoare și culoare, spui gust și aromă, spui poftă bună!
Lasagna cu carne este un clasic al bucătăriei italiene, cu straturi bogate de paste, sos de carne aromat și brânză topită delicioasă. Lasagna cu carne este alegerea perfectă pentru o cină specială sau o masă de familie confortabilă. Nu rata ocazia de a încânta pe toată lumea cu acest preparat gustos!
Ingrediente Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie
Pentru sosul cu carne:
Sosul bechamel:
Mai avem nevoie de:
Iata cum se prepara Lasagna cu Carne: Reteta savuroasa si usor de pregatit pentru o cina in familie
Sosul de carne:
Curatam ceapa, o tocam, morcovul il decojim si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Ardeiul galben il facem cubulete mici, rosiile le tocam marunt.
Intr-o tigaie incingem uleiul, punem ceapa, ardeiul, morcovul si le innabusim 3-4 minute.
Incorporam carnea tocata, amestecam bine sa nu se faca cocoloase si turnam o cana cu apa.
Lasam sa fiarba cam 10 minute, punem rosiile, condimentam cu sare si piper.
Cand a scazut zeama, adaugam pasta de tomate, mai lasam 2 minute pe foc apoi tragem tigaia deoparte.
Patrunjelul si mararul verde, le spalam, indepartam ccozile, le tocam marunt, apoi le punem peste amestecul de carne si amestecam.
Sosul bechamel:
Intr-un vas cu fundul mai gros (eu folosesc tuciul), topim untul, adaugam faina si amestecam bine.
Incepem sa turnam lapte in fir subtire, amestecam continuu cu telul, lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana se ingroasa..
La final condimentam cu sare, piper si oregano.
Ungem un vas termorezistent cu unt, turnam un strat de sos bechamel si asezam primele foi de lasagna (3 in cazul meu).
Punem jumatate din amestecul de carne, iar sos bechamel, foi de lasagna, sos de carne, foi lasagna si deasupra restul de bechamel.
Dam cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari, il presaram deasupra.
Incingem cuptorul, reglam o temperatura potrivita si introducem vasul.
Verificam din cand in cand preparatul nostru si cand deasupra este rumenit inseamna ca este gata. Cam in 50-55 de minute se face.
Scoatem lasagna din cuptor, lasam putin sa se racoreasca si servim!
La fel de buna iese si Lasagna cu foi proaspete de casa, pui si galbiori , Lasagna cu legume sau Lasagna cu somon, spanac si leurda.