Este o reteta extrem de placuta si usor de facut. Se poate face in mai multe feluri, cu carne sau fara, doar cu legume, intre straturile de placi de paste se pot pune dupa preferinte sosurile si legumele....
Ceapa se spala si se taie marunt si se caleste in putin ulei de masline. Carnea tocata se adauga peste ceapa si se caleste impreuna, amestecand intr-una in carne pana se desface si nu mai este albicioasa, iar apoi se continua calirea pana scade apa pe care a lasat-o carnea. Dupa ce carnea a fost calita eu am mai dat-o inca odata prin robot pt ca prima oara cand am tocat-o la robot a ramas cam mare. Se adauga condimentele dupa gust si se amesteca compozitia.
Pt sosul de rosii: rosiile se curata de coaja, se trec prin blender si se pun pe foc. se lasa pana mai scade si se mai ingroasa putin sosul si se adauga sare, piper, sos iute dupa gust si pasta de ardei copti.
Pt sosul bechamel: se pune uleiul de masline si untul, iar cand acestea s-au incins se adauga faina si se amesteca cu un tel sa se desfaca. Se adauga laptele cate putin, iar in tot acest timp amestecam cu telul sa nu se prinda si sa nu se faca cocoloase. Trebuie sa aiba consistenta unei smantani mai subtiri si se adauga sare si piper alb dupa gust si nucsoara proaspat rasa.
Pt asamblare: ne trebuie o tava termorezistenta unsa bine cu unt. Foile de lasagna inainte de a fi puse in tava le trec prin apa, asa ca-mi pregatesc langa mine un castron cu apa prin care trec foile. Punem un strat de foi in tava unsa cu unt, sos de rosii sa acopere bine foile, carne tocata, sos bechamel, cascaval ras sau feliat cum am avut eu. Repetati cu foi, sos rosu, carne, sos alb, cascaval pana terminati ingredientele, iar deasupra sa va ramana cascaval. Dati tava la cuptorul incins la 180 gr pt 30 minute si mai lasati tava in cuptor cu usa deschisa inca 10 minute.
Pofta buna!!!
1
rosiile se pot inlocui cu rosii in suc la conserva sau suc de rosii
2
puteti sa puneti si altfel straturile:sos alb, sos rosu, carne
3
in loc de carne puteti sa folositi vinete, dovlecei, facuti pe gratar prima oara
4
inainte sa o serviti, sa o lasati sa se racesca, sa fie calda, sa nu fie fierbinte ca aveti toate sansele sa se imprastie, iar sosul sa curga