Lasagne al forno

de dedairis in Lasagna, 11 Noi 2011 | 8652 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - un pachet foi de lasagna
  • - 500 gr. carne tocata vita
  • - 2linguri  ulei de masline
  • - usturoi (2 -3 catei)
  • - o ceapa mare
  • - o cutie rosii decojite
  • - un morcov
  • - busuioc
  • - sare, piper
  • - parmezan ras
  • +
  • -  cca.50gr. unt
  • -  2 linguri faina
  • - 250 ml. lapte
  • - sare, piper

   

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagne al forno:

Intr-o tigaie pregatim continutul, astfel:

In uleiul de masline calim ceapa tocata marunt, adaugam si usturoiul ( tot marunt taiat). Cand ceapa a devenit transparenta, se adauga carnea tocata. Se lasa la calit  pana capata o culoare albicioasa spre auriu rumen. Punem si morcovul ras pe razatoarea mica si rosiile taiate cubulete. Se mai fierbe un pic cu totul apoi stingem focul.

Dupa aceasta prima etapa pregatim si sosul Bechamel.  Tot intr-o craticioara, punem untul la topit. Adaugam toata faina, amestecand energic sa nu se arda, apoi usor usor stingem cu lapte. Spre final adaugam sare si piper dupa gust. Sosul trebuie sa fie usor lichid mai mult vascos, ca o budinca moale. De preferat sa fie amestecat cu telul pentru a nu se forma cocoloase.

In tava pregatita cu putin ulei de masline, se aseaza strat de foi,apoi compozitie, apoi sos ,apoi iar compozitie si iar foi. Pe deasupra se unge iar cu sos si se pune parmezan din abundenta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagne al forno" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (20)

Bunica 1

04.09.2014, 08:26

La multi ani!

iuliansimionescu 1

04.09.2017, 08:06

la multi ani!

Adrianele 1

04.09.2017, 14:58

La mulți ani!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagna