Prima data cand fac.Mi se parea ca-i ceva fff complicat de realizat,dar m-am lamurit...nu am avut dreptate.Relativ,usor de facut si bineanteles rezultatul....o bunatate.
sos ragu
Intr-o cratita cu peretii grosi se pun la calit in ulei,ceapa,morcovul si telina.Cand s-au inmuiat,se adauga usturoiul,ardeiul si vinul.Lasam sa fiarba pana scade si se evapora alcoolul.Punem carnea tocata.Amestecam bine,dupa care punem capacul si lasam sa fiarba 15-20 min,la foc mic(trebuie sa fim atenti sa aiba suficient lichid,ca sa nu se arda.in cazul in care se evapora,adaugam putina apa fierbinte)Condimentam,adaugam bulionul si pasta de gogosar.Mai lasam sa fiarba 30-35 min,pana se formeaza un sos consistent.Inainte sa oprim focul cu 5 min adaugam verdeturile(uscate:)))) si potrivim gustul cu sare si piper.
sos bechamel
Intr-o craticioara punem laptele la incalzit(nu trebuie sa fiarba).In lapte adaugam cepele,cuisoarele(eu le-am implantat in ceape)foaia de dafin.
In alta craticioara,punem la topit untul,adaugam faina,amestecam bine,avand grija sa nu-si schimbe culoarea(adica sa nu se arda)dupa care adaugam laptele fierbinte,putin cate putin,amestecand bine,sa nu se faca,cocoloase.Lasam sa dea in cateva clocote,adaugam nucsoara,sare si piper dupa gust.
lasagna
Eu am folosit o tava 24x18
Punem pe fundul tavii un strat subtire de sos ragu,asezam cat mai lipite foile de lasagna(le mai "croim daca e nevoie)punem iara un strat mai generos de sos ragu,peste sos bechamel,presaram mozzarella(pe care am ras-o mare)si parmezan,iara foi lasagna,sos ragu ....si tot asa pana aproape umplem tava.Deasupra presaram un strat generos de parmezam.Punem tava in cuptorul incins,acoperita cu alufolie,ptr.15 min,luam folia si mai lasam lasagna 20 min.
Se serveste calda,rece,cu muuul parmezam peste(cine doreste...eu da)cu ketchup.....fiecare dupa gustul lui.
Pofta maxima!!!!!
1
in loc de suc de rosii,mai indicat e sa folositi o conserva mare de rosii in bulion(eu nu am avut la acel moment in casa)
2
daca vi se pare prea acrisor sosul ragu,puteti pune 1-2 ling.miere