Lasagna cu ton si branza

de La Ancuta in Lasagna, 28 Feb 2013 | 10779 vizualizari

 

Aveam un pachet de foi de lasagna inceput si trebuia sa il valorific intr-un fel. Pentru ca puiului ii place tonul, am ales aceasta combinatie. A fost exact pe gustul nostru. Pot sa va spun ca s-a mancat cat ai zice"ton" :)).

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet foi de lasagne
  • 150 g cascaval ras
  • 1 conserva ton in ulei
  • 300 g branza de vaci
  • 150 g cascaval
  • 2 lingurite pasta de ardei
  • 3 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • Pentru sos bechamel:
  • 50 g unt
  • 2 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • sare, piper
  • nucsoara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu ton si branza:

Scurgem tonul de ulei iar apoi il amestecam cu branza de vaci si pasta de ardei. Adaugam usturoiul pisat si patrunjelul iar la final cascavalul ras. Potrivim de sare si piper si amestecam bine pana se omogenizeaza.

Pregatim apoi sosul bechamel. Topim untul pe foc mic si adaugam faina amestecand bine. Adaugam apoi treptat laptele rece si amestecam continuu. Potrivim de sare si piper si lasam pe foc pana se ingroasa putin. La final adaugam nucsoara proaspat rasa.

Ungem o tava (28x23 cm) cu unt si adaugam un strat de sos bechamel. Punem un rand de foi de lasagna si acoperim cu un strat uniform de ton cu branza iar apoi un strat de sos bechamel. Urmeaza inca un strat de foi si continuam cu alternarea straturilor pana epuizam toate ingredientele.
Ultimul strat va fi de foi acoperit cu un strat de sos bechamel.

Presaram deasupra cascavalul ras si dam la cuptor la foc potrivit timp de 30 de minute.

Se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu ton si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

ieri la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

Chiftele de porc - Rețeta simplă și savuroasă

pe 11.11 la 10:30

Andive caramelizate cu mozarella și pătrunjel verde - Aperitiv usor si gustos

pe 10.11 la 10:23

Pui prajit de casa – Cum sa prepari o crusta crocanta si savuroasa

pe 10.11 la 09:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
LASAGNA CU SOS BECHAMEL