Lasagna

de Ligia Bxl in Lasagna, 3 Ian 2011 | 5084 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr de foi lasagna
  • 1 kg de carne tocata amestec porc-vita
  • 2-3 cepe rosii
  • 2 morcovi
  • 5 rosii decojite
  • 250 gr bulion de rosii lichid
  • 200 gr branza feta
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • cimbru si oregano
  • ptr sos bechamel:
  • 300 gr de unt
  • 8 linguri de faina
  • 1 1/2 l lapte
  • sare
  • piper
  • 300 gr de cascaval ras
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Se curata si se spala ceapa si morcovii, apoi ceapa o taiem marunt, se razuie morcovii fin si le calim in putin ulei de masline. Decojim rosiile si le taiem cubulete, usturoiul il curatam sil pisam si le adaugam peste ceapa si morcovi. Dupa ce s-au calit bine se adauga carnea tocata, condimentele, sarea, piperul si la urma bulionul.

Sosul Bechamel se face astfel: se topeste untul si se adauga faina amestecandu-se continuu sa nu se prinda, apoi laptele putin cate putin si se amesteca ca sa nu se faca cocoloase. Se adauga sare, piper dupa gust si apoi cascavalul ras. Ptr aceasta compozitie de lasagna eu am folosit o tava dreptunghiulara de aragaz care am uns-o cu unt si apoi am pus pe toata suprafata un strat de bechamel apoi un strat de foi oparite(cu apa fiarta) apoi iar un strat de sos, un strat de carne si de branza feta razuita. Se repeta ca la inceput pana se termina toate, partea de la final trebuie sa fie de sos si de branza feta razuita, apoi dam la cuptor sa se coaca si pe deasupra sa se rumeneasca.

Pofta buna                      

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

divainbucatarie 1

07.01.2011, 11:57

preferata familiei noastre!

Ligia Bxl 1

09.01.2011, 20:29

pai sa faci kamy ca no sa-ti para rau,eu am facut o tava mare,tu poti sa pui cantitati mai mici ptr o lasagna mai mica de incercare

Ligia Bxl 1

09.01.2011, 20:29

diva si preferata noastra mai ales a copiilor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna rapida