Lasagna

de Lily_Musat in Lasagna, 15 Iul 2009 | 12253 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru sosul Bechamel:
    • 50 grame unt;
    • 4 linguri faina;
    • 500 ml lapte;
    • 1 lingurita nucsoara macinata;
    • 4 linguri cascaval;
    • 1/2 lingurita piper negru macinat.
    Ingrediente pentru sosul Ragout:
    • 1 morcov razuit;
    • 1 ceapa mare;
    • 1 piept de pui dezosat;
    • 6 rosii decojite;
    • 200 ml suc de rosii;
    • 2 polonice de apa fiarta (supa de legume).
    Alte ingrediente: Un pachet de foi lasagna, pentru deasupra si intre straturile de foi lasagna cascaval razuit 200 grame.
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna:

Prima data facem sosul Bechamel.

Untul il topim pana devine lichid, adaugam faina, laptele treptat treptat, omogenizam, asezonam cu sare, piper si nucsoara. Lasam pe foc mic pana se ingroasa ca o ciulama, la sfarsit punem cascavalul si dam de-o parte sosul.

Sosul Ragout...Ceapa o taiem, morcovul il razuim si le calim in ulei. Adaugam pieptul de pui tocat si lasam sa se caleasca pana ce carnita isi schimba culoarea. Adaugam rosiile sucul de rosii si supa si lasam sa fiarba 10 minute.

Foile de lasagna eu le-am oparit pe fiecare in parte.

Intr-un vas de Jena ap pus alternativ, sos bechamel, sos ragu, o foaie de lasagna si cascaval pana s-au terminat toate foile de lasagna.
Vasul Jena cu lasagna l-am bagat la cuptor pentru 30 minute pana sa rumenit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rodie 1

09.10.2010, 15:53

este una din felurile mele de mancare preferate. multumesc!

Ligia Bxl 1

28.12.2010, 17:44

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lasagna