Indiferent ca veti face acest desert in varianta nedietetica sau in varianta Dukan, este la fel de bun. Singura diferenta la varianta Dukan este ca se foloseste lapte 0.1% si indulcitor in loc de zahar.
Ingrediente:
Laptele se pune la fiert cu doua linguri indulcitor si coaja rasa de lamaie. Ouale se separa si se bat albusurile spuma cu o lingura indulcitor. In momentul in care fierbe laptele, cu o lingura se formeaza galuste din albusurile batute si se pun in lapte. Se fierb cate un minut pe ambele parti, apoi se scot din lapte. Galbenusurile se amesteca cu o lingura indulcitor si o lingurita amidon, se adauga putin lapte, apoi tot acest amestec se toarna in lapte. Se fierbe amestecand in continuu, pana se va ingrosa si va capata consistenta unui sos mai subtire. Se adauga esenta de vanilie, apoi se pun toate galustele in lapte.
Se lasa sa se raceasca, ideal e sa stea vreo doua ore in frigider, apoi se serveste in cupe de inghetata.
1
Pentru varianta nedietetica, inlocuiti laptele 0.1 cu lapte 1.5 sau 3.5 si indulcitorul cu zahar.