Lapte de pasare

de Lavinia in Dulciuri, 28 Feb 2013 | 32105 vizualizari

 

Am pregatit pentru maine un desert usor,destul de rafinat zic eu si delicios!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 3 oua
  • 1/2 lingurita esenta vanilie
  • 1/2 lingurita esenta rom
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2-3 lingurite amidon
  • 6 linguri zahar
  • frisca si ciocolata rasa pentru decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Separati albusurile de galbenusuri.

Puneti laptele la fiert. Intre timp bateti albusurile spuma cu un praf de sare,apoi adaugati treptat 3 linguri de zahar si mixati 5-10 minute pana rezulta o bezea tare si lucioasa. Cand incepe sa fiarba laptele luati cate o lingurita din spuma si formati"galuste" pe care le lasati sa fiarba cate 1 minut pe fiecare parte. Scoateti "galustele intr-o strecuratoare si le lasati sa se raceasca. Strecurati laptele in care au fiert galustele si adaugati esenta de rom si vanilie.

Frecati galbenusurile cu restul de zahar(3 linguri) apoi adaugati amidonul si laptele fierbinte in fir subtire. Puneti din nou pe foc mic si amestecati continuu pana se ingroasa. Luati de pe foc si adaugati zaharul vanilat.

Repartizati galustele de spuma in boluri/cupe/pahare (mie mi-au iesit 4 portii potrivit de mari) apoi adaugati peste fiecare din crema usor racita si ornati cu frisca si ciocolata rasa.

TIPS-URI

1

Daca vreti un sos mai lichid adaugati doar 1 lingurita de amidon(sau deloc),eu l-am vrut mai dens si cremos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Lavinia 1

31.07.2013, 08:42

Multumesc

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 12:16

mmm..ce bine arata

Giana 1

27.05.2014, 14:05

Interesant, voi face si eu

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lapte de pasare