Lapte de pasare

de Dana Cristea - pusikmea in Dulciuri, 13 Mar 2011 | 5151 vizualizari

 

Acest dulce imi aduce aminte de copilarie, ieri as fi mancat ceva dulce, dar nu foarte greu de facut pentru ca n-am avut o stare tocmai buna din cauza racelii, asa ca am facut acest desert pe care andutu l-a papat cu foarte mare placere si tot ar mai fi mancat :))

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 2 oua
  • 7 linguri de zahar pudra
  • un praf de sare
  • o lingura de amidon
  • esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem laptele la fiert cu o lingura de zahar, dupa ce a fiert stingem focul.
Mixam albusurile cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul dupa care adaugam 3 linguri de zahar, esenta de vanilie si omogenizam compozitia.

Cu o lingura luam din albus si punem in oala cu lapte si dam drumul din nou la foc, lasam 2 minute pe o parte apoi le intoarcem cu grija pe cealalta.
Le scoatem cu ajutorul unei spumiere.
Dupa ce am fiert toti bulgarasii pregatim galbenusurile.
Mixam galbenusurile cu celelalte 3 linguri de zahar si cu amidonul.

Punem cateva linguri de lapte cald in aceasta compozitie apoi turnam in fir subtire peste lapte amestecand continuu pana la ingrosare, adica o sa se formeze un sos mai gros.
La sfarsit adaugam esenta de vanilie.
Turnam acest sos peste bulgarasi si dam la rece.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Dana Cristea - pusikmea 1

14.03.2011, 20:42

multumesc tuturor, mady, ma bucur ca ai gasit reteta aici, te pup si asteptam sa ne incanti si tu cu retele tale delicioase, te pup :*

ionelarumpel 1

15.03.2011, 20:24

hihi zi-mi ionela ca asa ma numesc! tre sa dai un mielut de Pasti! te pup dulce!

Dana Cristea - pusikmea 1

16.03.2011, 13:23

ups ionela, scuza-ma te rog...eram sigura ca e mady, ea zicea pe forum ca o sa-l faca si nu m-am mai uitat la nume ...acu dau mielul ce sa fac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert covrigi cu ciocolata