Lapte de ovaz

de anca_rm in Bauturi, 15 Mai 2015 | 5108 vizualizari

 

Am vazut postarea pe Facebook si linkul ducea la un blog numit Retete cu Tania . Mi-a placut idea de a prepara laptele de ovaz acasa pentru ca cel cumparat e scump si are adaos de zahar , calciu si altele .
Asa ca mi-am pus in cap sa il invcerc si sunt foarte multumita de rezultat

 

INGREDIENTE

  • -1 pahar fulgi de ovaz
  • -3 pahare cu apa plata
  • -2 linguri miere albine
  • -scortisoara , vanilie etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de ovaz:

Punem fulgi de ovaz intr-un vas cu un pahar de apa. Apa trebuie sa acopere fulgi ca sa ii ajute sa se inmoaie. Lasam la inmuiat minim 1 ora la temperatura camerei . Daca nu au absorbit toata apa atunci ii scurgem de apa in exces.

Turnam fulgi cu apa intr-un blender , adaugam 2 pahare de apa , mierea si aromele si pornim blenderul . In functie de blenderul pe care il folositi va dura cam 3-5 minute pana e gata .

Va fi foarte cremos . Eu l-am strecut pe o strecuratoare mare ca sa il bea si fetita mea.

Este cremos, fin si foarte aromat .

Va recomand reteta cu drag .

 Se poate pastra la frigider cateva zile , dar la mine nu a ramas nimic de pastrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

Churros de casă – Rețeta simplă pentru un gust autentic spaniol

pe 21.02 la 13:05

Sos cheddar, ideal pentru nachos și alte gustări

pe 21.02 la 10:56

Coji de nuci dulci, perfecte pentru fursecuri umplute

pe 20.02 la 14:38

Pâine cu usturoi și brânzeturi la cuptor - Bună de te lingi pe degete

pe 19.02 la 12:27

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Limonada cu miere si lamaie