Lapte de ovaz

de anca_rm in Bauturi, 15 Mai 2015 | 5634 vizualizari

 

Am vazut postarea pe Facebook si linkul ducea la un blog numit Retete cu Tania . Mi-a placut idea de a prepara laptele de ovaz acasa pentru ca cel cumparat e scump si are adaos de zahar , calciu si altele .
Asa ca mi-am pus in cap sa il invcerc si sunt foarte multumita de rezultat

 

INGREDIENTE

  • -1 pahar fulgi de ovaz
  • -3 pahare cu apa plata
  • -2 linguri miere albine
  • -scortisoara , vanilie etc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de ovaz:

Punem fulgi de ovaz intr-un vas cu un pahar de apa. Apa trebuie sa acopere fulgi ca sa ii ajute sa se inmoaie. Lasam la inmuiat minim 1 ora la temperatura camerei . Daca nu au absorbit toata apa atunci ii scurgem de apa in exces.

Turnam fulgi cu apa intr-un blender , adaugam 2 pahare de apa , mierea si aromele si pornim blenderul . In functie de blenderul pe care il folositi va dura cam 3-5 minute pana e gata .

Va fi foarte cremos . Eu l-am strecut pe o strecuratoare mare ca sa il bea si fetita mea.

Este cremos, fin si foarte aromat .

Va recomand reteta cu drag .

 Se poate pastra la frigider cateva zile , dar la mine nu a ramas nimic de pastrat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]