Lapte de cocos

de lira in Vegan / Raw vegan, 13 Iul 2010 | 13759 vizualizari

 

De mult ori am vazut retete cu lapte de cocos si mereu ma loveam de faptul ca la noi se gaseste foarte greu. Intr-un final am gasit marca Auchan, insa dupa numeroase cercetari de specialitate pe google am gasit varianta homemade. Am cumparat cocosul si am inceput procesul tehnologic de fabricare a laptelui de cocos. (Cand cumparati un cocos agitati-l si daca auziti ca are lichid in el e ok.)

 

INGREDIENTE

  • 1 cocos
  • 1/2 l apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de cocos:

Dupa ce spargem cocosul, colectam lichidul din interior intr-un recipient si scoatem miezul. Partea lemnoasa de pe fiecare bucata de miez se curata cu un cutit.
Cocosul se spala, se taie in bucati mai mici se si pune in vasul unui blender. Adaugam jumatate de litru de apa calduta si lichidul care l-am scurs din cocos. Cine doreste poate sa foloseasca in loc de apa, lapte de vaca sau lapte de soia. Eu am preferat sa folosesc apa pentru a vedea exact care va fi gustul final al laptelui.

Mixam pentru un minut la puterea maxima, dupa care acoperim vasul si il lasam sa stea aproximativ o ora. O sa observati ca incepe sa se separe, in partea de sus ridicandu-se bucatile de cocos. Dupa o ora repetam operatia, dupa care strecuram lichidul cu ajutorul unui tifon pus pe o strecuratoare, astfel incat nuca de cocos sa ramana cat mai uscata. Dupa aproximativ de ora laptele nostru va arata ca in poza de mai jos ,o sa vedeti ca se separa,  dar nu e nici un fel de problema, il agitati si il folositi. Are o textura foarte fina si chiar si o cantitate de grasime as spune. Nu pot aprecia cat, dar mi-am dat seama de asta la spalatul vaselor care le-am folosit deoarece au ramas urme de grasime pe ele.
Laptele se poate pastra la frigider 2-3 zile, iar cine doreste poate pune zahar in el.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bomboane Raffaello